Proiect implementat de Agenţia de Management Energetic Maramureş (AMEMM) prin Programul Operaţional Comun de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013.
ENERGY GAMES-ENERGY TAKES SHAPE este un proiect ENPI de Cooperare Transfrontalieră ce şi-a propus să stimuleze participarea activă a elevilor şi a profesorilor în efortul de a reduce efectul emisiilor de gaze cu efect de seră prin măsuri simple educative care să evidenţieze importanţa conservării resurselor naturale
MAŞINUŢA DR FUELCELL ®

MAŞINUŢA DR FUELCELL ®

Maşinuţa Dr FuelCell ® funcţionează atât cu ajutorul celulei de hidrogen cât şi cu ajutorul energiei solare generate de panoul solar. O celulă de combustie reversibilă face posibilă producerea şi stocarea hidrogenului oricând este necesar. Uşurează înţelegerea relaţiei între conversia de energie, stocarea şi consumul ei, utilizarea apei : element sau componentă şi circuite de sistem.

Pachetul include o pilă de combustie reversibilă ce funcţionează atât ca şi generator de hidrogen cât şi celulă de combustie. Aceasta foloseşte energia furnizată de panoul solar sau de dinam pentru a separa apa în oxigen şi hidrogen.

Folosind celulele de combustie, hidrogenul stocat este convertit în energie electrică pentru a pune in mişcare maşinuţa.

Experimente ce se pot realiza
  • Unghiul optim de înclinare al panourilor solare;
  • Principiile electrolizei;
  • Energia hidrogenului în mișcare: lucrul mecanic, puterea, frecarea;
  • Randamentul;
  • Ce este un automobil hibrid?
Evaluaţi acest material
(1 Vot)

Contact Agenţia de Management Energetic Maramureş (AMEMM)

logo-AMEMM Str. Gheorghe Şincai, nr. 46
430311, Baia Mare
Maramureş, România

Tel./Fax: 0362.401.665
Mobil: 0747.021.819

E-mail: office@amemm.ro
Web: www.amemm.ro