Proiect implementat de Agenţia de Management Energetic Maramureş (AMEMM) prin Programul Operaţional Comun de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013.
ENERGY GAMES-ENERGY TAKES SHAPE este un proiect ENPI de Cooperare Transfrontalieră ce şi-a propus să stimuleze participarea activă a elevilor şi a profesorilor în efortul de a reduce efectul emisiilor de gaze cu efect de seră prin măsuri simple educative care să evidenţieze importanţa conservării resurselor naturale
Seminarul de instruire dedicat profesorilor în SNINA (Slovacia)

Seminarul de instruire dedicat profesorilor în SNINA (Slovacia)

Agenţia de Management Energetic Maramures (AMEMM) susţinută de Consiliul Judeţean Maramureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, implementează în cooperare cu parteneri din Slovacia, Ungaria şi Ucraina și cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș proiectul “Energy Games - Energy Takes Shape (Jocuri despre energie - Energia ia formă )” HUSKROUA/1001/102 finanţat prin Programul Operațional Comun de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013.

Obiectivul general al proiectului este stimularea participării active a studenţilor şi profesorilor în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră, prin instruirea lor cu privire la modul de economisire a energiei în şcoli şi acasă, precum şi sensibilizarea acestora cu privire la importanţa conservării resurselor naturale, prin promovarea energiei din surse regenerabile.

Vineri, 21 iunie 2013, partenerul slovac - Agenţia de Dezvoltare POLONINY- a organizat seminarul de instruire şi informare pentru profesori, în cadrul Liceului cu profil industrial din SNINA . Acest eveniment a reprezentat o bună oportunitate pentru toţi partenerii proiectului să-şi prezinte activităţile derulate în vederea implementarea proiectului “Energy Games - Energy Takes Shape (Jocuri despre energie - Energia ia formă )”.

Partenerul lider, Agenţia de Management Energetic Maramureş fost reprezentat la această întâlnire de d-na Noemi Ganea, asistent manager in cadrul proiectului, care a prezentat cei mai importanţi paşi făcuţi de la începerea proiectului şi până azi: prima întâlnire a partenerilor - kick off meeting, seminarul de instruire dedicat profesorilor şi broşura educativă precum şi cele 10 sesiuni de lecţii demonstrative dedicate elevilor înregistraţi să participe în cadrul proiectului.

Partenerul ucrainean şi cel maghiar au organizat seminariile de instruire dedicate profesorilor şi sunt in aşteptarea kit-urilor ce vor utilizate în cadrul lecţiilor demonstrative cu elevi, preconizate a începe din septembrie acest an.

Partenerul slovac a achiziționat kit-urile educaţionale pe care le-a prezentat în cadrul întâlnirii de vineri, kit-urile vor fi găzduite de liceul industrial din Snina, acesta devenind un centru de excelenţă pentru educaţie în domeniul energiei regenerabile şi eficienței energetice.

Întâlnirea de lucru a partenerilor s-a dovedit a fi una extrem de utilă pentru a evalua primul an din viaţa proiectului implementat în comun cât şi pentru a stabili priorităţile pentru următoarea perioadă de implementare.

Noemi GANEA,
Asistent manager
Evaluaţi acest material
(1 Vot)

Contact Agenţia de Management Energetic Maramureş (AMEMM)

logo-AMEMM Str. Gheorghe Şincai, nr. 46
430311, Baia Mare
Maramureş, România

Tel./Fax: 0362.401.665
Mobil: 0747.021.819

E-mail: office@amemm.ro
Web: www.amemm.ro